Retrieverkurser

Kurs för retrievers våren 2021
17-18/4 9.00-16.00.
Två grupper: Mark max 8 ekipage ökl-ekl nivå. Marlene max 8 ekipage mot ökl nivå.
Ej för nybörjare (endast åhörare).
Åhörarplatser finns!
Krav för deltagare längre ner
Anmäl till Åsa se nedan

Vi hälsar Marlene Edvinsson, Guldkullens Kennel & Kurser, välkommen till Gotland 2021!
Marlene har haft retriever sedan 2001 och brinner för retrieverträningen. Hon håller till största del kurser och privatlektioner i egen regi hemma i Rävlanda, men ibland även hos andra. Som instruktör har hon ett öga för detaljer och är uppskattad för sitt lugn och sin tydlighet.

De tre senaste höstarna har Marlene tillbringat i England för att jaga och starta på field trials tillsammans med sin goldentik Gilla och sin labradortik Tidy. Marlene & Gilla har flera awards på field trials i England och flera placeringar på working test/mock trials i Sverige. Tidy & Marlene vann ett Novice i SGL:s regi i augusti 2020.

Gilla är en egen uppfödning och i familjen finns även Gillas dotter Bizzy samt två labradorer som tränas inför framtida starter på prov och trials.
Marlene är utbildad hundinstruktör och jägare och har ett förflutet som WT-domare inom SSRK. Marlene är också utbildad Jaktledare och under utbildning till domare inom SGL — Swedish Gundog League.
Mark & Marlene lärde känna varandra för fyra år sedan och har sedan dess tränat och arrangerat kurser tillsammans i både England och Sverige.

 

Mark Demaine är en av Storbritanniens bästa retrievertränare och vi är väldigt glada över att få hälsa honom välkommen till Gotland i april 2021.

 

Mark är en mycket eftertraktad och omtyckt instruktör och domare som dömer både field trial och working test samt håller retrieverkurser både i England och i övriga Europa. Mark brinner för sporten och är generös med sin stora kunskap.

 

Mark har nått stora framgångar med sina egna hundar och fört fram flera Field Trial Champions. 2017 kom Mark och hans labrador Riley på tredje plats av 58 startande i det stora Championshipet IGL.

 

Med Rileys son Fergie vann Mark under hösten 2019 inte mindre än två 2-dagars Open vilket kvalificerade honom även till 2019 års IGL Championship. Trots att Fergie bara var tre år lyckades Mark & Fergie fullfölja Championshipet som en av de nio bästa av 64 deltagare och belönades dessutom med DOM — Diploma of Merit. Men inte bara det, framgångarna under hösten 2019 innebar också att Fergie numera kan titulera sig GBFTCH, dvs Field Trial Champion.

 

Under hösten 2020 kommer Mark att fokusera på sin unga hane Quinn och vi ser med spänning fram emot att följa ekipaget!

 

Missa inte chansen att träna för en av de bästa!

 

Markgruppen är för de ekipage som kommit längre, är vana att träna i grupp och att träna markering/dirigeringsmoment med störningar.
Marlenegruppen är för de ekipage som har en hund som kan grunderna (dvs lydnaden fungerar, även apportering o avlämning måste sitta. Hunden kan grundläggande moment, dock inte på avancerad nivå).

Priser för denna kurs är (SSRK/Gotland subventionerar denna kurs för alla sina medlemmar och lite extra för de som hjälper till)
Medlemmar i SSRK/Gotland som hjälpt till minst 2ggr på någon av våra aktiviteter 2020/2021: 1100,-
Övriga medlemmar: 1700,-
Medlemmar i andra avdelningar: 2300,-
Åhörare: 500,- hela helgen. 300,-/dag.
Intresseanmälan snarast! Anmälan blir bindande från den 10/3-21

OBS! Det finns möjlighet till privatträning för Mark på fredagen den 16/4. Man kan vara ensam eller hur många få/man vill. Kontakta Åsa snarast för frågor och anmälan till det.

 

 

 

 

 

Anmälan till Åsa via mail eller tele se kontaktinfo nedan.
Du kan anmäla intresse till kurser innan datum/ledare är satt, så vi kan se vilken efterfrågan som finns.

 

För samtliga kurser krävs medlemsskap i SSRK, vilket ska vara gitligt från kursens startdag. Medlemskap löser man via ssrk.se 

 

 

Det kan med kort varsel dyka upp olika träningsdagar/kortkurser.

 

Anmälan till kurser Åsa 0768317098 asa.nadja@telia.com

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

                                      

Vi erbjuder dessa kurser när vi har tillgång till instruktör och det finns tillräckligt många intresserade:

Valpkurs 8 ggr

Grunderna för valpen 

Allmänlydnadskurs 5 ggr

Krav: Gått valpkurs eller liknande kunskaper.

Jaktlydnad

Här jobbar vi mest med jaktlydnaden dvs fotgående, stadga, inkallning. Visselsignaler och grunderna i apportering/dirigeringsträningen. Krav: Gått allmänlydnadskurs eller liknande kunskaper.

Träning inför nkl 5 ggr

Träning inför nybörjarklass på B-prov retriever. Krav: gått jaktlydnadskurs eller liknande kunskaper.

Träning inför ökl/ekl 5 ggr  

Träning inför högre klasser på B-prov. Krav: gått träning inför nkl eller liknande kunskaper

Workingtestkurs Teori och praktik inför WT. Vi går igenom regler och kör lite olika stationer med upplägg som är varierat efter vilken klass de olika deltagarna planerar att starta i.

Träningsdagar i tex dirigering

 

Anmälan och förfrågan till ovanstående kurser: Åsa Sjöberg, 0768 317098, asa.nadja@telia.com.

Om du är intresserad av kurs/träning som vi inte annonserat instruktör på, här kan du göra en intresseanmälan så kan vi kanske starta en kurs om det finns tillräckligt med intresserade.

Kursavgift skall vara inbetald innan kursstart på bg 5280-3681 SSRK Gotland, glöm ej ange vilken kurs du ska gå.  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi har haft en rolig och givande kurshelg för retrievers i Hejde.
Stort tack till instruktörerna Anna-Lena Wendt och Jan-Erik Eriksson som har varit toppen!
Och även tack till Ronny för goda luncher och middag och för att vi får vara på din mark!